Greta
Reserve

резервирам сега

Greta

резервирам

Пристигане: Dolazak
тръгване: Odlazak
Възрастни:
деца:

Връх Ртан

Rtanj е планина, която принадлежи на Карпатите, а най-високият връх Силак (1565 м) е естествен феномен на лекарството Paint. Планината се издига рязко от равнините и завършва с почти правилна чаша, като много вярват, че пирамидата на нос Вернол е подобна на пирамидата в съседна Босна. Rtanj се състои главно от пясъчник и скали в подножието на пода, и в по-високи площи от варовик. От южната страна, водопадите са меки и в подножието на платото, което бавно се спуска към Фалкън Баня. На северната страна Rtanj е изключително отрязан от остър хребет на върха и се препоръчва само за опитни и обучени туристи. В източния край на билото се издига главният връх на Спайк. Rtanj е "известен" с жаждата си за посетителите си. Всички тече вода с варовик, гмуркания и след това, в долните части, изригва в екстремна топлина на ръба на планината. В подножието на ледените висулки има ледени висулки, от които можете да премахнете леда, който се образува поради непрекъсната газене, което понижава температурата в ледените висулки.

Rtanj е предимно предпочитана туристическа дестинация за любители на планинарите. От началото на април до края на октомври, издигането към срещата на върха на Силака се организира не само от алпинисти, но и от обикновени граждани. През зимните месеци, поради тежки климатични условия, само по-сериозни катерачи посещават върха. Любителите на природата, авантюристите и туристите няма да пропуснат възможността да стигнат до върха на нос Верни, от които се виждат Дунав, Авала, Копаоник, връх Звезди, Видин и част от България. Затова казват, че изкачването на върха на носа отива на покрива на Сърбия. Има легенда, че на негово място е бил съдебен магьосник, пълен със злато. Съдът изгоря в огъня. Златото се разтопи и падна по стените, създавайки пирамида. Има и истории за огнени топки и дракони, които пътникът чува, когато достигне подножието на носа.

Rtanj е известен за различни изследвания, проведени върху него да се определи дали тя е създадена естествено или изкуствено. "Mount Rtan в Сърбия е център на извънземен живот и други странични ефекти по света," UFC Световен конгрес в Балтимор, заключи през 2012. Година! Изследователите на енергийно поле твърдят, че пирамидата на нос Канат действа като система, която по някакъв начин абсорбира негативна енергия от околната среда и я превръща в енергия, която има благоприятен ефект върху човешкото тяло. Най-дългата част от пирамидата на север е дълга три километра, югозападът е дълъг от миля, а точката на югоизток се простира до 750 метра дължина. Съотношението им е 4:2:1, а идентично се среща в разликата между височините на началните и крайните точки на пирамидата. Rtanj е наклонил страни, идентични с лунната пирамида в Мексико, както и ъгли, които съответстват на тези на пирамидата на Кеопс!