Greta
Reserve

Rezervare acum

Left Right
  • Greta 0

Rezervare

Sosire: Dolazak
Plecare: Odlazak
Adulți:
copii:

Hotel Ramonda Rtanj

În inima muntelui misterios Rtanj, care intrigă, fascinează și vindecă de secole, se află hotelul Ramonda. La fel ca și floarea autohtonă de pe acest munte, al cărei nume îl poartă, este armonios și încorporat în mediul natural și inspirat de mediul înconjurător. Este creat pentru cei care au pretenții mai mari de la vacanță. Materialele naturale, spațiul de design modern, ferestrele panoramice cu vederi deschise, servicii excepționale personalizate, cu o atenție deosebită pentru fiecare detaliu - fac din acest hotel de tip boutique locul perfect pentru a vă bucura și a vă relaxa.

 

Oaspeții noștri au la dispoziție 21 de unități de cazare, unde se pot bucura de un confort complet și pot profita de toate beneficiile muntelui Rtanj. Fiecare dintre unitățile de cazare include un mini bar gratuit cu băuturi răcoritoare, un ketler cu cafea și ceai și un aparat nespresso de cafea cu capsule, în unitățile de cazare mai mari. O parte din unitățile de cazare au terasă cu acces direct la piscina în aer liber. Toate apartamentele sunt dotate cu bucătărie. Oaspeții au la dispoziție acces gratuit la internet Wi-Fi și LAN. Parcarea este gratuită și supravegheată și are 21 de locuri de parcare. În hotel se află o sală de joacă pentru copii și ofertă de meniu pentru copii.

* Arhitectura este o floare *

„Proiectul Hotelului Ramonda din Serbia nu imită natura, ci își atrage energia, iar sigla este o floare care renaște mereu”.

Aceasta este arhitectura regeneratoare, care este ospitalieră, creată într-un loc mitic, numit, nu întâmplător, sub numele unei flori. Locația sa aparține lanțului Carpaților, la aproximativ două sute de kilometri sud-est de Belgrad, pe muntele Rtanj, înalt de 1.565 metri, cunoscut pentru geometria sa piramidală precisă a secțiunii aurii, un loc mitic care era considerat reședința vechilor zei ai Serbiei.
Clădirea este situată într-o pădure, într-o rezervație naturală, pe versantul muntelui sacru. Pentru kilometri în jur, nu există alte așezări, cu excepția rămășițelor unei mine abandonate și a unei așezări miniere. Deschis în 2019, Ramonda Mountain Hotel & Spa oferă 21 de unități de cazare, apartamente sau camere, o piscină interioară, un centru spa și o spectaculoasă piscină bio în aer liber, plină cu apă bogată în minerale dintr-un izvor din secolul al XIV-lea. Filtrată doar din plante și alge naturale, apa curge pe o serie de pași blândi de la regenerare în piscină. Proiectul este legat de acest loc, după cum explică arhitecții Valerija Fa Milić și Vladimir Milić, autorii studioului din Belgrad Unihouse: „În loc să imităm formele naturii înconjurătoare, am interpretat forțele naturale care au creat acest mediu, acest relief, tăieturi și creaste ale crestelor montane. “.

Reimaginând forțele tectonice și climatice care au transformat peisajul, arhitecții le-au depășit și le-au prezentat articulația spațială și coordonarea volumului. Au creat un dialog între prezența masivă și rigidă a terenului montan și structura eliberată și multifacetică a suprafeței acoperișului. Potrivit acestora: „Proiectul este coordonat ca un fel de dramă simfonică, care ne-a determinat să creăm forme care nu imită formațiunile stâncoase din natura înconjurătoare, dar au aceeași origine tectonică și genetică.” Toate celelalte provin din această identitate: conținut conceput pentru confort și satisfacția oaspeților, de la spații private, la restaurante și terase, de la lounge baruri la o mică bibliotecă cu o bogată colecție de benzi desenate, de la vizualizări fluide în interior și exterior, la calitatea tactilă a materialelor tradiționale, de la omniprezent prezența apei în ambianța naturală.
Dezvoltat pe o suprafață de 3.800 de metri pătrați și construit la un preț de 5,5 milioane de euro, hotelul și-a primit numele și sigla de la o plantă locală endemică - Ramonda serbica, cunoscută sub numele de floare - Phoenix, care chiar și după ce a fost uscată și imprimată în paginile cărții de mulți ani, când se întoarce în apă, reia viața. Exact în același mod, hotelul își propune să revitalizeze oaspetele și să-și reînnoiască energia!
Între apă și materie, lumină și copaci, pentru autori, această arhitectură a Lingua Franca este între mediul construit și cel natural, între om și natura sa.

Mai multe colecții de ceramică Florim au fost utilizate în proiect: seria La Roche, care amintește de piatră groasă și stratificată, a fost înființată în Lounge Bar; pentru șemineu a fost aleasă colecția Flowtech de efecte metalice; colecția Hărți folosită în băi reinterpretează austeritatea betonului; iar sentimentul de autenticitate și referirea la prelucrarea manuală a materialului este marcat de Matieres de Rex, care a fost ales ca centru de wellness.

Autorul
Virginio Briatore

Publicat în mai 2021. pe portalul Asociației Italiei Industriei Ceramice:
https://www.ceramica.info/progetto-galleria/larchitettura-e-un-fiore/#info
https://www.ceramica.info/ro/progetto-galleria/architecture-is-a-flower/

Obiect;
Ramonda Mountain Hotel & Spa
Arhitecți:
Valerija Fa Milic și Vladimir Milic Unihouse Studio

despre noi 339
despre noi 340
despre noi 341
despre noi
Galerie foto RTANJ